şinitzel tarifi
MALZEMELER: 1 tane tavuk göğüs eti kırmızı pul biber,karabiber,tuz KIZARTMAK İÇİN: 2 tane yumurta Galete unu veya un YAPILIŞI: ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/sinitzel-tarifi.html
MALZEMELER:
1 tane tavuk göğüs eti
kırmızı pul biber,karabiber,tuz
KIZARTMAK İÇİN:
2 tane yumurta
Galete unu veya un
YAPILIŞI:
göğüs etini bıçakla ince keselim.et dövücü ile kestiğimiz etleri yavaşca ezmeden dövelim.sonra baharatları katıp her bir parçasını streç filme saralım bir tabağa koyup buzdolabında yarım saat dinlendirelim.yumurtayı geniş bir tabağa koyup çırpalım.galete ununu bir tabağa alalım.tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açalım.göğüs etlerini önce yumurtaya sonra galete ununa batırıp kızgın yağda kızartalım.AFİYET OLSUN..
NOT:yanında pilav,salata ile servis yapabilirsiniz
1 tane tavuk göğüs eti
kırmızı pul biber,karabiber,tuz
KIZARTMAK İÇİN:
2 tane yumurta
Galete unu veya un
YAPILIŞI:
göğüs etini bıçakla ince keselim.et dövücü ile kestiğimiz etleri yavaşca ezmeden dövelim.sonra baharatları katıp her bir parçasını streç filme saralım bir tabağa koyup buzdolabında yarım saat dinlendirelim.yumurtayı geniş bir tabağa koyup çırpalım.galete ununu bir tabağa alalım.tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açalım.göğüs etlerini önce yumurtaya sonra galete ununa batırıp kızgın yağda kızartalım.AFİYET OLSUN..
NOT:yanında pilav,salata ile servis yapabilirsiniz