patates püreli güveç
MALZEMELER: 6 tane patates 1 çorba kaşığı tereyağ Arasına dizmek için ince dilimlenmiş kaşar peyniri 2 tane sosis ve tuz YAPILIŞI: ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/patates-pureli-guvec.html
MALZEMELER:
6 tane patates
1 çorba kaşığı tereyağ
Arasına dizmek için ince dilimlenmiş kaşar peyniri
2 tane sosis ve tuz
YAPILIŞI:
Önce patatesleri haşlayalım.tereyağı ve tuz ile ezelim.patatesi ikiye ayıralım.margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıba yada küçük bir tepsiye patatesin bir bölümünü elimizle yayalım.üzerine kaşar peyniri dizelim.onunda üzerine diğer Patatesi dizelim.en son patateslerin üzerine doğranmış solisleri dizip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.fırından çıkarıp biraz sogumasını bekleyelim.bir bıçak yardımı ile kenarlarından açalım.tepsiden kolay çıksın diye bu işlemi yapıyoruz.sonra dilimleyip servis yapabiliriz.AFİYET OLSUN.NOT:sıcak yenilen bir yemektir.soguduktan sonra tekrar ısıtın.
6 tane patates
1 çorba kaşığı tereyağ
Arasına dizmek için ince dilimlenmiş kaşar peyniri
2 tane sosis ve tuz
YAPILIŞI:
Önce patatesleri haşlayalım.tereyağı ve tuz ile ezelim.patatesi ikiye ayıralım.margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıba yada küçük bir tepsiye patatesin bir bölümünü elimizle yayalım.üzerine kaşar peyniri dizelim.onunda üzerine diğer Patatesi dizelim.en son patateslerin üzerine doğranmış solisleri dizip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.fırından çıkarıp biraz sogumasını bekleyelim.bir bıçak yardımı ile kenarlarından açalım.tepsiden kolay çıksın diye bu işlemi yapıyoruz.sonra dilimleyip servis yapabiliriz.AFİYET OLSUN.NOT:sıcak yenilen bir yemektir.soguduktan sonra tekrar ısıtın.