patates kroket tarifi

MALZEMELER: 3 tane orta boy patates 2 tane yumurta 2,5 çorba kaşığı un Yarım su bardağı kaşar peyniri kırmızı pul bul piber,karabiber...

MALZEMELER:

3 tane orta boy patates
2 tane yumurta
2,5 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı kaşar peyniri
kırmızı pul bul piber,karabiber,tuz

KROKETLERİ BULAMAK İÇİN:

1 su bardağı un
2 tane yumurta
yarım su bardağı galete unu

KIZARTMAK İÇİN: bolca sıvı yağ

YAPILIŞI:

patateslerin kabuklarını soyup kaynar suda haşlayalım.haşlanan patateslerin suyunu süzüp sogumadan bir çatal veya patates ezici ile ezelim.patatesler soguduktan sonra içine un,yumurta,rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ilave edip yoguralım.yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle biraz düzeltelim.sonra şekil vermek için una bulayıp şekil verelim.tava yağ koyup ısıtalım.unlayıp şekil verdigimiz kroketi önce yumutaya sonra galete ununa bulayıp orta ateşte kızartalım.kızaran kroketleri kağıt peçete serilmiş servis tabağına alalım.yanında tavuk,salata veya pilav ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

NOT:kroket hamuru biraz yumuşak bir hamurdur toparlanmayacak diye düşunmeyin kızarmaya başladıkça yağın içinde kendini toparlıyor.dikkat etmemiz gereken bir şey daha var. O da kızartırken yüksek ateşte yapmayın çok çabuk yanabilir.

Related

new 1691135280778888090

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item