Hünkar begendi

BEGENDİSİ İÇİN MALZEMELER: 4 tane patlıcan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşa...

BEGENDİSİ İÇİN MALZEMELER:

4 tane patlıcan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TAS KEBABI İÇİN MALZEMELER:

500 gr koyun eti yada dana eti
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı Salça
Sıvı yağ,tuz

YAPILIŞI:

TAŞ KEBABI İÇİN:derin bir tencereye sıvı yağ koyun.üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyip 2 dakika kavurun.küp küp doğranmış etleri.salça ve ezilmiş sarımsakları ilave edin.10 dakika kavurun.tencereye 1 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirin.etin yumuşak pişmesi için suyuna 1 yemek kaşığı sirke atın.

BEGENDİSİ İÇİN:

patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.kabuklarını soyup ince ince kıyın.bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve un koyup kavurun.un rengini değiştirdiğinde 1,5 su bardağı sütü   azar azar dökün muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırın.koyulaşınca kıyılmış patlıcanları ekleyin.2 dakika daha kavurun.son olarak kaşar peyniri rendesi ve tuzu koyun.karıştırıp ocaktan alın.hazırladıgınız patlıcan begendiyi derin bir kaba koyun üzerine tas kebabı ekleyip sıcak olarak servis yapın.AFİYET OLSUN..

Related

new 4346222352284113409

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item