Zeytin yağlı kereviz
1 tane büyük boy kereviz 2 tane orta boy havuç 1 tane büyük boy kuru soğan yarım su bardağı zeytin yağ 1 tane limon suyu 2 tane orta b...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/zeytin-yagl-kereviz.html
1 tane büyük boy kereviz
2 tane orta boy havuç
1 tane büyük boy kuru soğan
yarım su bardağı zeytin yağ
1 tane limon suyu
2 tane orta boy patates
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı sıcak su ve tuz
YAPILIŞI:
kerevizi büyük parçalar halinde doğrayıp yarım saat yarım limon sıkılmış suda bekletin.bu arada patatesleri ve soganı küp küp dograyın.havuçun dışını temizleyip onuda yuvarlak veya küp küp dograyın.sıvı yağı tencereye alalım üzerine doğranmış soganları koyup hafif pembeleşinceye kadar karıştıralım.sonra kereviz,patates ve havuçları ekleyip karıştıralım.üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakalım.ocaktan indirmeye yakın yarım limon suyu sıkalım ve karıştıralım.dışarda biraz beklettikten sonra buzdolabına alalım.soguduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN
NOT:ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DEREOTU SERPEBİLİRSİNİZ.
2 tane orta boy havuç
1 tane büyük boy kuru soğan
yarım su bardağı zeytin yağ
1 tane limon suyu
2 tane orta boy patates
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı sıcak su ve tuz
YAPILIŞI:
kerevizi büyük parçalar halinde doğrayıp yarım saat yarım limon sıkılmış suda bekletin.bu arada patatesleri ve soganı küp küp dograyın.havuçun dışını temizleyip onuda yuvarlak veya küp küp dograyın.sıvı yağı tencereye alalım üzerine doğranmış soganları koyup hafif pembeleşinceye kadar karıştıralım.sonra kereviz,patates ve havuçları ekleyip karıştıralım.üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakalım.ocaktan indirmeye yakın yarım limon suyu sıkalım ve karıştıralım.dışarda biraz beklettikten sonra buzdolabına alalım.soguduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN
NOT:ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DEREOTU SERPEBİLİRSİNİZ.