türk kahvesi yapmanın püf noktaları

merhaba arkadaşlar bu yazımda türk kahvesi yapmanın püf noktalarından bahsedecegim.özellikle genç kızlarımız.yeni evli arkadaşlarımız,mutfa...

merhaba arkadaşlar bu yazımda türk kahvesi yapmanın püf noktalarından bahsedecegim.özellikle genç kızlarımız.yeni evli arkadaşlarımız,mutfakta tecrübesi olmayan arkadaşlarımız için bu yazıyı hazırladım.şimdi gelin Türk kahvesi nasıl yapılırmış bir göz atalım.

1) öncelikle kaç kişilik kahve pişirecekseniz fincanları hazırlayın.

2) cezveye kaç kişilik kahve yapacaksanız fincan ile  o kadar su koyun.

3) kullandığınız su kesinlikle soğuk su olmalıdır.

4) her bir fincan için 1 tatlı kaşığı kahve koyun.

5) kahveyi sade,orta yada şekerli nasıl yapacaksanız ona göre şeker miktarını ayarlayın.

6) cezveye koyduğunuz su,şeker ve kahveyi karıştırıp ocağa alın.kısık ateşte köpüklenip pişmesini bekleyin.

7) kahve köpüklenmeye başladığında üzerindeki köpükleri tatlı kaşığı ile fincanlara pay edin.

8) cezveyi tekrar ocağa koyup kaynatın.kaynadıktan sonra fincanlara sırasıyla yavaş yavaş dökün.

9) kahvenin yanında mutlaka su ikram edin.

10) dilerseniz çikolata,lokum gibi tatlı gıdalar ile servis yapabilirsiniz.

Related

Püf noktası 8262683850451404670

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item