FELLAH KÖFTESI(hatay yöresine ait)

MALZEMELER: 2 su bardagi ince bulgur 3 yemek kaşigi domates Salçalı 1yumurta 2 yemek kaşigi un Kimyon,karabiber,kirmizi pulbiber,tuz ...

MALZEMELER:

2 su bardagi ince bulgur
3 yemek kaşigi domates Salçalı
1yumurta
2 yemek kaşigi un
Kimyon,karabiber,kirmizi pulbiber,tuz
Bulguru ıslatmak için üzerini geçecek kadar sıcak su.

SOSU İÇIN:

2 tane domates
4 dış sarımsak
2 yemek kaşığı domates Salçalı
4 yemek kaşigi sıvı yag,tuz
2 tane kuru sogan,süslemek için maydanoz.

YAPILIŞI:

bulgurlari bir kaba alalim.üzerini geçecek kadar sıcak su ile islatalim.suyu çekilen ve ılıklaşan bulgura salcayi,yumurtayi,un ve baharatlar ekleyip yoguralim.dinlenmeye bırakalım.ayrı bir yerde küçük bir tencerede sıvı yag,rendelenmis sogan,ince dogranmiş sarimsak salça,tuz ve domatesleri kariştirip hafif suyunu çekene kadar pişirelim.dinlenen bulguru tekrar yogurup elimizi suya batirmak suretiyle fındık kadar parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayıp ve ortasina parmakla bastirip dügme şekli verelim.genis bir tencereye su,tuz ve çok az sirke koyup kaynatalim. (Sirke ve tuz Bulgurun dagilmasini önlemek için) kaynayan suya bulgurlarimizi ekleyelim ve tamami suyun üzerine çikana kadar haşlayalım.haşlanan köfteleri sosumuza ekletelim.AFIYET OLSUN..

Related

new 5603900031001499782

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item