Karışık bulgurlu dolma tarifi

MALZEMELER: 350 gr kıyma 1 su bardağı orta kalınlıkta bulgur Kırmızı,yeşil,turuncu dolmabiber syrıca kabak (bunlar hazırladığınız iç mal...

MALZEMELER:

350 gr kıyma
1 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
Kırmızı,yeşil,turuncu dolmabiber syrıca kabak (bunlar hazırladığınız iç malzemeye ve biberlerin büyüklüğüne göre ayarlanır)
1 tane kuru soğan (ince doğranmış yada robattan geçirilmiş)
1 demet ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası (scı seviyorsanız 1 tatlı kaşığı acı biber salçasıda olabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ +1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı nar ekşişi (olmasada olur)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığının ucu ile kekik
1 çay kaşığı yeni bahar

SOSU İÇİN:

3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

öncelikle dolma biberleri temizleyip yıkayın.kabakları ortadan ikiye bölüp dışını kabak oyacağı ile soyun içini çıkarın.yukarıda yazılı olan bütün malzemeleri geniş bir kap içinde yoğurun.daha sonra dolma ve kabakların içini eşit miktarlarda doldurun.tencereye sırayla dizin(fırında yapacaksanız bir derin bir tepsiye dizin.sosu için malzemeleri bir araya getirip salçayıezerek eritin.dolmaların üzerine sosu dökün.tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye burakın.fırında yapacaksanız üzerine folya kağıtı kapatın.biberler ve kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın.dolmaları dinlendirmeye bırakın.daha sonra istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...


Related

new 1401764911941096660

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item