Kırmızı pancar turşusu

MALZEMELER: 1 büyük kavanoz 1,5 kilo kırmızı pancar 1 su bardağı elma sirkesi 2 çorba kaşığı kaya tuzu 4 diş sarımsak Su YAPILIŞI: ...

MALZEMELER:

1 büyük kavanoz
1,5 kilo kırmızı pancar
1 su bardağı elma sirkesi
2 çorba kaşığı kaya tuzu
4 diş sarımsak
Su

YAPILIŞI:

kırmızı pancarları güzelce yıkayıp kabugunu ince bir şekilde soyun.daha sonra ince yuvarlak olarak dilimleyin.ve bir tencereye koyun.üzerini geçecek kadar su koyup ocağın altını açın.su kaynayınca altını hafif kısın.yaklaşık yarım saat kaynatıp pancarları haşlayın.haşlanan pancarları kevgir ile başka bir kaba çıkartın.haşlama suyuna kaya tuzu ve elma sirkesi koyup karıştırın.kırmızı pancarları kavanoza teker teker yerleştirin.aralarına sarımsaklarıda serpiştirin.haşlama suyunu kavanozda iki parmak aralık kalacak kadar pancarların üzerine dökün.daha sonra kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.yaklaşık 2-3 saat bu şekilde bekletin.daha sonra kavanozu güneş görmeyen bir yerde 1 hafta beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp kullana bilirsiniz.bundan sonra pancar turşusunu buzdolabında saklamalısınız.AFİYET OLSUN..

Related

turşular 443352110181080054

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item