ızgarada kuşbaşı et
MALZEMELER: 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sulu yoğurt 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşıgı domates Salçası veya biber Salçalı kimyo...
http://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/zgarada-kusbas-et.html
MALZEMELER:
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sulu yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı domates Salçası veya biber Salçalı
kimyon,karabiber,kırmızı toz biber ve kekik
NOT :baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
YAPILIŞI:
önce etimizi kuşbaşı dograyıp hazırlayalım.sarımsagı ezip diğer malzemeler ile karıştıralım.kuşbaşı dogradıgımız etleride sosun içine katalım.etleri buzdolabında 2 saat bekletelim.sonra barbekü şişlerine etleri dizelim.mangalda veya fırın ızgara ayarında sıksık çevirerek pişirelim.yanında güzel bir salata ile servis yapabiliriz.AFIYET OLSUN.
NOT:BU ŞEKİLDE TAVUK GÖĞÜS ETİ,KUZU ETIDE YAPABİLİRSİNİZ.
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sulu yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı domates Salçası veya biber Salçalı
kimyon,karabiber,kırmızı toz biber ve kekik
NOT :baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
YAPILIŞI:
önce etimizi kuşbaşı dograyıp hazırlayalım.sarımsagı ezip diğer malzemeler ile karıştıralım.kuşbaşı dogradıgımız etleride sosun içine katalım.etleri buzdolabında 2 saat bekletelim.sonra barbekü şişlerine etleri dizelim.mangalda veya fırın ızgara ayarında sıksık çevirerek pişirelim.yanında güzel bir salata ile servis yapabiliriz.AFIYET OLSUN.
NOT:BU ŞEKİLDE TAVUK GÖĞÜS ETİ,KUZU ETIDE YAPABİLİRSİNİZ.