tanglı (oraletli) tatlı
MALZEMELER: 1 litre süt 9 çorba kaşığı irmik 7 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşıgı margarin 1 paket vanilya TANGLI SOS İÇİN MALZE...
http://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/tangl-oraletli-tatl.html
1 litre süt
9 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşıgı margarin
1 paket vanilya
TANGLI SOS İÇİN MALZEMELER:
1 paket tang (Vişneli,portakallı,şeftalili)hangisinden isterseniz.ben şftalili kullandım.
5 kaşık nişasta
2 çorba kaşıgı şeker
4 su bardagı su
YAPILIŞI:
önce irmikli malzemeyi yapıyoruz.
Süt,irmik,ve şeker bir tencerede karıştırarak pişirin.muhallebi kıvamına gelince vanilya ve margarini koyup iyice karıştırın.ben kelepçeli kalıp kullandim.kelepçeli kalıbın çemberini servis tabağina alıp içine irmikli karışımı boşaltın.(dilerseniz borcamda yapabilirsiniz)
TANGLI MALZEMENİN YAPILIŞI:
Tangı 4 bardak su ile karıştırıp nişastayı ve şekeri ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.irmikli malzemenin üzerine dökün.dökerken yavaş yavaş dökün irmikli malzeme bozulmasın.1 gece buzdolabında bekletin.ertesi gün servis yapabilirsiniz. üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz .AFİYET OLSUN..