pâté chinois

KANADA'NIN GÜZEL BİR YEMEGİDİR PÂTÉ CHİNOİS bu tarifi bizimle paylaşan nilgün arkadaşıma çok teşekkür ederim❤❤❤ MALZEMELER:1 kilo da...

KANADA'NIN GÜZEL BİR YEMEGİDİR PÂTÉ CHİNOİS
bu tarifi bizimle paylaşan nilgün arkadaşıma çok teşekkür ederim❤❤❤

MALZEMELER:1 kilo dana eti kıyma
1 tane büyük soğan
1 diş sarımsak
1 tane kırmızı dolmalık biber
10 tane patates
700 gr mısır (donmuş yada konserve)
2 büyük kaşık zeytin yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşıgı paprika (kırmızı toz biber)
1 tatlı kaşıgı karabiber
Tuz,ve ketçap

YAPILIŞI:


önce patatesleri soyup önceden kaynatılmış tuzlu suda haşlayın. (Dağılmadan haşlanması gerekiyor)soganları,biberi ve sarımsağı küçük küçük dograyın.kıymayı yarım çay bardağı su ile 5 dakika haşlayın.dogranmış sarımsagı,biberi ve soganları ekleyin.zeytin yağını ve tereyağını da ekleyip 5 dakika pişirin.borcama veya fırın tepsisine eti döşeyin.üzerine mısırları yayın.patatesleri süzün.r kaşık süt,karabiber,biraz tuz ile iyice karıstırın ve püre haline getirin.patates püresini mısırların üzerine yayın.bir spatul ile düzleyin.üzerini bir çatal ile çizgiler yapın.en son kırmızı toz biberi serpip 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.yanında ketçap ve salata ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

Related

new 376089093872980321

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item