Elmalı pasta

KEKİ İÇİN MALZEMELER: 1 su bardağı toz şeker 3 tane yumurta 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un (hamur katı...

KEKİ İÇİN MALZEMELER:

1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un (hamur katı olmayacak cıvıkta olmayacak gerekirse un ilave edebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 tane vanilya

ELMALI HARÇ İÇİN MALZEMELER:

yarım su bardağı şeker
4 tane kabukları soyulmuş rendelenmiş elma
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

kek için önce yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.daha sonra sırayla süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edi. bu aşamada mikseri bırakıp bir kaşık ile devam edin.un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.uzun diktörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serin.daha sonra kek malzemesini tepsiye dökün.tepsiyi hafifçe sallayın.180 dereceli fırında kekin içi pişene kadar fırında pişirin.bir kürdan ile kontrol edebikirsiniz.pilen keki sopuması için kenarda bekletin.bu arada elmalı iç harcını hazırlayın.rendelenmiş elma ve şekeri bir küçü


k tencerede suyu çekene kadar pişirin.suyu çekince içine ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın altını kapatın.kenarda soğuması için bekletin.soğuyan keki yağlı kağıttan ayırıp uzunlamasına kesin.(iki parça kek olacak  )kekin kenar kısımlarını ince bir şekilde kesin. soğuyan elmalı harcı kekin iç kısmına koyup her tarafına yayın.diğer keki üzerine kapatıp servis tabağına alın.üzerine bir süzgeç ile pudra şekeri serpiştirin.AFİYET OLSUN..

Related

Pastalar 2070985837590218781

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

E mail ile kaydolun

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item