Havuç tatlısı

MALZEMELER: Yarım kilo havuç 5 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 Litre su ( haşlamak için ) YAPILIŞI: havuçların kabukları...

MALZEMELER:

Yarım kilo havuç
5 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 Litre su ( haşlamak için )

YAPILIŞI:

havuçların kabuklarını soyup 1 litre su ile haşlayın.haşlanan havuçların suyunu süzüp blendr ile ezin ezdiğiniz havuç püresine şeker ve nişastayı ekleyip ocakta karıştırarak pişirin. ( koyu bir kıvam alana kadar) ocaktan indirip biraz soğutun daha sonra yarım saat soğuması için buzdolabında bekletin.düz bir tabağa hindistan cevizi koyun.dolapta soğuyan havuç püresini elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın. ( bu aşamada elinize yapışmasın diye arada elinizi hafif ıslatabilirsiniz ) hazırladığınız topları hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.üzerine damla çikolta.fındık veya farklı süslemeler yapabilirsiniz.daha sonra buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.AFİYET OLSUN...

NOT : bu malzeme ile 10 tane havuç tatlısı çıkıyor daha çok yapmak isterseniz malzemeyi çoğaltabilirsiniz.

Related

Tatlılar 809768089418697981

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item