Natür pizza Tarifi

MALZEMELER: pizza hamuru için malzemeler: 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 pak...

MALZEMELER:

pizza hamuru için malzemeler:

1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
aldığı kadar un
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

PİZZA SOSU İÇİN MALZEMELER:

3 tane domates (Rondo'da çekilmiş)
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber,kekik (miktar arzuya göre )

NATÜR PİZZANIN YAPILIŞI:

önce hamuru mayalıyoruz.ılık suyu ve mayayı geniş bir kap içinde karıştırın.içine şeker,sıvı yağ,en son tuz ve unu katıp yoğuralım. (unu azar azar kıvam alana kadar ekleyin) kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.hamuru güzelce özleşene kadar yoğurun.sıcak bir ortamda 1 saat hamur kabarana kadar bekletin.hamur kabardıktan sonra tekrar yoğurup havasını alın.ortadan ikiye bölüp 2 parça hamur yapın.bu 2 parça hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.daha sonra dışarı çıkartıp 10 dk dışarda bekletin.hamurun bir altına birde üstüne un serperek merdane ile yuvarlak açın.açtığınız hamurun boyunda bir tepsiye döşeyin.sos malzemelerini bir kapta karıştırıp hamurun ortasından başlayarak çevirerek sürün.sosun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.öceden ısıttığınız 200  dereceli fırında 20 dakika kenarları kızarana kadar pişirin.pizzayı sıcak sık dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN...


Related

Pizzalar 7091307650456267779

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item