revani tarifi

MALZEMELER: 4 tane yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 pa...

MALZEMELER:

4 tane yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
7 damla limon suyu

YAPILIŞI:

önce şerbeti hazırlayın.şeker ve suyu tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın.sonra ocakta fokur fokur kaynatın.en son limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.ılıması için bir kenarda bekletin.revani için gerekli olan malzeleri geniş bir kap içinde çırpın.önce yumurta ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpın.sırayla sıvı malzemeleri öce sıvı yağ daha sonra yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.mikseri bu aşamada bırakın.şimdi katı malzemeleri sırayla ekleyin.bu aşamada kaşık kullanın.irmiği ekleyip karıştırın.daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştırın.sıvı yağ ile yağlanmış orta boy bir tepsiye malzemeyi dökün.tepsiyi bir kaç kez tezgaha yavaşca vurup havasını alın.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.revani fırında iken ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.daha sonra pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol edebilirsiniz.revanı piştikten sonra fırını kapatın.içinden çıkarmayın.fırının kapağını yarım açık bırakın.5 dakika sonra fırından çıkarın.revani biraz ılıdıktan sonra ılık şerbeti yavaş yavaş dökün.şerbet çektikçe dökmeye devam edin.dışarda biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun.buzdolabında 4-5 saat bekledikten sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...

NOT: kullandığınız su bardağı aynı ölçüde olsun.yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olmalı.

Related

Tatlılar 7052154074573785773

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item