şeker pare tarifi

MALZEMELER: 250 gr oda sıcaklığında margarin 2 su bardağı tepeleme un 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı irmik 2 tane yumurta (od...

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta (oda sıcaklığında)
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
20 tane fındık içi

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:

3 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

önce şerbeti hazırlayalım.bir tencereye şeker ve su koyup karıştıralım.sonra ocağa koyup kaynatalım.fokur fokur kaynadıktan sonra limonu döküp 5 dakika daha kaynatalım.sogumaya bırakalım.şerbet biraz ılık olacak.

şimdi hamurumuzu yapalım.geniş bir yoğurma kabına margarin ile yumurtayı koyup elimizde iyice ezelim.sonra sırasıyla pudra şekeri,vanilya,irmik ve en son un ile kabartma tozunu yavaş yavaş dökerek yoguralım.hafif sert bir hamur olacak.tepsimizi margarin ile yağlayalım.hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp biraz uzatalım uclarını permağınız ile hafif sıkıp sivri bir görünüm verelim. bütün hamuru bu şekilde yapıp yağlanmış tepsiye dizelim hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla uzunlamasına çizin. önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökelim.bir yarım saat bu şekilde şerbetin çekmesini bekleyelim ve soguması için buzdolabına koyalım.AFİYET OLSUN









Related

Şerbetli tatlılar 7214940679128300551

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item