kayseri yağlaması

MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt( ihtiyaç olursa ilave süt ekleyebilirsiniz) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar u...

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt( ihtiyaç olursa ilave süt ekleyebilirsiniz)

1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:

yarım kilo kıyma
2 tane kuru soğan
4 tane domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığ tuz

YAPILIŞI:

 ılık sütü geniş bir kap içine alın.. tuz,kabartma tozu ve .unu yavaş yavaş ekleyip çok sert olmayan bir hamur yoğurun.hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın.bir kenarda üstünü kapatıp iç harcını hazırlayana kadar bekletin.iç harcı için küp küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun.kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edin.domatesleri rendeleyip kıymaya ekleyin.baharatlarını ve tuzunuda atıp 10 dakika pişirin.yaptığınız bezeleri orta kalınlıkta pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada arkalı önlü pişirin.üzerine kıymalı harçtan koyun.diğer bezeleride aynı şekilde yapıp her katına kıymalı harçtan koyun.bütün işlem bittikten sonra 4'e bölün.yanında ayran ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

NOT: tarifi bize gönderen sevgili arkadaşım ipek hatice'ye çok teşekkür ederim.

Related

Yöresel yemekler 3958084197942438858

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item