beşamel soslu sebzeli graten

MALZEMELER: yarım kilo brokoli 3 tane havuç 1 tane küçük boy karnabahar BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER: 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorb...

MALZEMELER:

yarım kilo brokoli
3 tane havuç
1 tane küçük boy karnabahar

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:

1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı süt
yarım kutu krema (yoksa 1 su bardağı süt)
1 diş sarımsak,tuz,karabiber

YAPILIŞI:

önce sebzeleri temizleyip yıkayın bir tencereye sebzeleri koyup üzerini geçecek kadar su koyun.sebzeler biraz diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün ve borcum tepsiye alın.şimdi Beşamel sosu için tereyağı ve unu yakmadan kavurun.sırayla sarımsak,süt,tuz,krema karabiber ekleyip pişirin fazla koyu olmamasına dikkat edin.akıcı bir kıvam olacak.beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün.en son kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN




Related

Sebze Yemekleri 606456771599049430

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item