haşhaşlı revani tarifi

MALZEMELER: 3 tane yumurta 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik 2 çorba kaşığı haşhaş...

MALZEMELER:

3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı un
1 tane limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:

3,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu

YAPILIŞI:

önce şerbet için gerekli malzemeyi bir tencereye koyup kaynatın.şerbet four four kaynadıktan sonra limonu sıkın 5 dakika daha kaynatıp acaktan indirin ve soğuması için kenarda bekletin.geniş bir kap içinde yumurta ve şekeri çırpın.sırayla diğer malzemeleride ekleyip çarpmaya devam edin.en son un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.borcam bir tepsiyi margarin ile yağlayıp hazırladığınız malzemeyi boşaltın.önceden ısıtılmış 190 dreceli fırında üzeri Kızarana kadar pişirin.pişen revaniyi fırından çıkartıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbeti dökün.yalnız şerbeti bir kepçe ile yavaş yavaş dökün tencere 1 kepçe kadar şerbet kalabilir.revaninin şerbeti çekme durumuna göre revaniyi soğuması için buzdolabına koyun sonra sonra dilimleyip hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN..






Related

Tatlılar 1552244162045375934

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item