patates tava tarifi

MALZEMELER: 4 veya 5 tane patates 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak Yarım su bardağı mısır unu tuz Teflon tava veya bakır tava ...

MALZEMELER:

4 veya 5 tane patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı mısır unu
tuz
Teflon tava veya bakır tava

YAPILIŞI:

patateslerin kabuklarını soyup ince ve yuvarlak doğrayalım.yarım su bardağı mısır ununa sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.patatesleri bu karışıma koyup elimizle iyice mısır ununa yedirelim.tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyalım.altını açalım tavamız ısınanakadar patatesleri dizelim.patatesleri önce bir sıra halinde dizelim.diğer patatesleride onun üzerine sıralı bir şekilde dizip üzerine düz bir kapak kapatalım. (hiç hava almaması gerekiyor) altını kısıp pişirmeye bırakalım.kızarmışmı diye ara ara kenarından kontrol edelim.patateslerin altını kızardıysa tavayı kapakla beraber ters çevirip patateslerin diğer yüzünü pişirmeye bırakalım. (bir kaşık sıvı yağ ile)patatesler pişip yumuşadıktan sonra servis tabağına alalım.AFİYET OLSUN..

Trabzon yöresine ait lezzetli bir patates yemeği



Related

Yöresel yemekler 2779263295120535015

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item