ev yapımı iskender

MALZEMELER: 350 gr dana eti 1 yemek kaşığı Salça 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kase yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağ Sade pide (kişi sayısı...

MALZEMELER:

350 gr dana eti
1 yemek kaşığı Salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
Sade pide (kişi sayısına göre)
Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI:

etimizi buzluktan yarım saat önce çıkartalım ( et buzlu olacak)
sonra ince ince doğrayalım.bir tavada etlerin suyu gidene kadar pişirelim.etler suyunu çekince sıvı yağ ekleyip kızartalım.etleri kızartırken dikkat edelim çok kuru olmasın.salyaçı tereyağı ile kavuralim üzerine yarım çay bardağı su döküp karıştıralım.tuzunuda koyup altını kapatalım.pideleri servis tabağına kare kare kesip dizelim.üzerine bolca yoğurt dökelim.yogurdun üzerine etleri dizelim.salçalı tereyağini etlerin üzerine gezdirelim.
NOT:pide yerine bayat ekmekte kullanabilirsiniz.domates ve biber kullanmak isterseniz,domates ve biberi dilimleyip çok az yağda ağzı kapalı bir tavada soteleyip servis tabağına dizin.AFIYET OLSUN..

Related

new 3566124989749359033

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item