pastane pogaçasi
MALZEMELER: 1 paket margarin (ben yarisini tereyagi kullandim) 2 cay bardagi sicak su 1 paket yas maya biraz tuz biraz seker ici ic...
http://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/01/pastane-pogacasi.html
MALZEMELER:
1 paket margarin (ben yarisini tereyagi kullandim)
2 cay bardagi sicak su
1 paket yas maya
biraz tuz biraz seker
ici icin peynir ,aldığı kadar un.
YAPILIŞI:
mayayi sicak suda icine seker katip eritip kabarmasini bekliyoruz,daha sonra icine margarin ve tereyagini ilave ediyoruz,margarin iyice maya ile ozdesene kadar karistiriyoruz.Yavas yavas unu ilave ederek yoguruyoruz,kulak memesinden biraz daha yumusak olmasi gerekiyor,elinizi hamura dokununca yagin ele gecmesi lazim :) puf nokta bu. hamurun kabarmasini beklerken firini 190 derece isitiyoruz. hamur yagli oldugu icin mayali hamurlara gore biraz daha az kabaracaktir endise etmeyin. firinda uzeri kizarincq cikartip mutlaka bir kaba koyup ustunu strecle ortuyoruz,bu pogacanin yumusacik olmasini sertlesmemesini sagliyor.strecin uzerine minicik iki uc delik acmayi unutmayin pogacaniz islanmasin buhardan :) afiyet olsun
1 paket margarin (ben yarisini tereyagi kullandim)
2 cay bardagi sicak su
1 paket yas maya
biraz tuz biraz seker
ici icin peynir ,aldığı kadar un.
YAPILIŞI:
mayayi sicak suda icine seker katip eritip kabarmasini bekliyoruz,daha sonra icine margarin ve tereyagini ilave ediyoruz,margarin iyice maya ile ozdesene kadar karistiriyoruz.Yavas yavas unu ilave ederek yoguruyoruz,kulak memesinden biraz daha yumusak olmasi gerekiyor,elinizi hamura dokununca yagin ele gecmesi lazim :) puf nokta bu. hamurun kabarmasini beklerken firini 190 derece isitiyoruz. hamur yagli oldugu icin mayali hamurlara gore biraz daha az kabaracaktir endise etmeyin. firinda uzeri kizarincq cikartip mutlaka bir kaba koyup ustunu strecle ortuyoruz,bu pogacanin yumusacik olmasini sertlesmemesini sagliyor.strecin uzerine minicik iki uc delik acmayi unutmayin pogacaniz islanmasin buhardan :) afiyet olsun