simit tarifi
MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane inst...
http://nermincamyurdu.blogspot.com/2014/12/simit-tarifi.html
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane instant maya
5 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu kontrollü kullanın)
SİMİTLERİ BULAMAK İÇİN:
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı susam
(pekmez ile suyu karıştırın)
YAPILIŞI:su,süt sıvı yag,toz şeker,tuz,maya iyice kariştirin.unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklıginda bir hamur yapin.hamur iyice Kabarana kadar 2 saat dinlendirin.hamur mayalandıktan sonra tekrar havasını almak için yoguralım.yaptiginiz hamuru yumurtadan biraz büyük bezelere ayirin.üzerine ince bir bez örtüp 5 veya 10 dakika dinlendirin.bezeleri uzunlamasina rulo yapin iki hamur şeriti birbirinin çevresinde çevirip simitin yuvarlak şeklini verin.susami tavaya alın sürekli kariştirarak kavurun.dikkat edin yanmasın simitleri önce pekmezli suya sonra susama batirin.35 veya 40 dakika Tepside dinlendirin,fırında pişirin.AFIYET OLSUN..NOT: bu malzeme ile 15 tane simit çıkıyor.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane instant maya
5 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu kontrollü kullanın)
SİMİTLERİ BULAMAK İÇİN:
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı susam
(pekmez ile suyu karıştırın)