simit tarifi

MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane inst...

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane instant maya
5 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu kontrollü kullanın)

 SİMİTLERİ BULAMAK İÇİN:

yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı susam
(pekmez ile suyu karıştırın)


YAPILIŞI:su,süt sıvı yag,toz şeker,tuz,maya iyice kariştirin.unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklıginda bir hamur yapin.hamur iyice Kabarana kadar 2 saat dinlendirin.hamur mayalandıktan sonra tekrar havasını almak için yoguralım.yaptiginiz hamuru yumurtadan biraz büyük bezelere ayirin.üzerine ince bir bez örtüp 5 veya 10 dakika dinlendirin.bezeleri uzunlamasina rulo yapin iki hamur şeriti  birbirinin çevresinde çevirip simitin yuvarlak şeklini verin.susami tavaya alın sürekli kariştirarak kavurun.dikkat edin yanmasın simitleri önce pekmezli suya sonra susama batirin.35 veya 40 dakika Tepside dinlendirin,fırında pişirin.AFIYET OLSUN..NOT: bu malzeme ile 15 tane simit çıkıyor.


Related

new 1686216581779629903

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item